Infertiliteti në çift

Të kesh një fëmijë nuk është gjithmonë e lehtë për një çift. Ju ngjan nganjëherë sikur partneri nuk është  e njëjta grua që keni njohur më parë? Ju ngjan e fiksuar pas diçkaje? Preket shpejt? Gjithmonë e mërzitur? E inatosur? Mos u mërzit, gjithçka është normale!

Nëqoftëse do të këshilloheshit nga një specialist, padyshim që ai do t’ju konfirmonte se reagimi ekstrem i saj është krejt normal. Zakonisht gratë e përjetojnë më keq sesa burrat. Burrat me shumë gjasa mërziten më tepër për gratë e tyre sesa infertiliteti në vetvete.

Gratë që përjetojnë rastet e infertilitetit shpesh fiksohen tërësisht tek një shtatzani e mundshme. Eshtë gjëja e parë që mendojnë kur ngrihen në mëngjes dhe e fundit kur bien në shtrat në darkë. Kanë vështirësi të përqëndrohen në punë, vështirësi të qetësohen dhe të flenë. Shpesh qajnë dhe janë me humor të keq. Mund të përjetojnë xhelozi të pashpjegueshme apo fyejnë gra të tjera shtatzana apo me fëmijë. Shpesh izolohen nga shoqëria për të shmangur këto ndjenja jo të këndshme. Gratë që luftojnë me rastet e infertilitetit shpesh humbin dëshirën dhe interesin në aktivitete të ndryshme që më parë i preferonin dhe fillojnë të shfaqin simptomat e ankthit dhe depresionit.

Burrat që kanë të bëjnë me këto gra shpesh janë të papërgatitur nga këto reagime. Ata supozojnë se kjo është një shenjë që diçka nuk po funksionon me partnerin e tyre dhe kanë frikë se gruaja që kanë njohur më parë nuk do të rikthehet. Shpesh nuk e kuptojnë pse partneri është kaq i mërzitur për diçka që është jashtë kontrollit të saj. Burrat nuk e kuptojnë pse partneri I tyre nuk gëzohet asnjëherë për sukseset e të tjerëve. Për të kontrolluar situatën në “mënyrën më të mirë të mundshme”, ata ngushëllojnë partnerin me një “gjithçka do shkojë MIRE”. Por në fakt ata nuk janë të sigurtë sesi kjo do shkojë kaq mirë, gjë që e fut partnerin në një izolim më të thellë.

Në fakt, burrat nuk mund t’a “ndreqin” këtë problem. Nuk ka garanci për këtë. Madje dhe mjekët dhe teknologjia më e mirë nuk jep garanci. Eshtë kjo pasiguri që e bën gruan të ndihet e frikësuar, plot ankth dhe e pasigurtë. Ajo që duan gratë është miratimi i ndjenjave të tyre. Ajo që është tejet e rëndësishme; të pranosh sesi ndihet partneri dhe të jesh pranë tij në këto momente.

Për gjithë të tjerat ka zgjidhje. Speman u jep shpresë çifteve me raste të infertilitetit dhe oligospermisë.

Speman është një formulim fitofarmaceutik që përshkruhet kryesisht për trajtimin e oligospermisë dhe infertilitetit. Speman përmirëson nivelet hormonale të LH dhe FSH dhe mban në nivelet e duhura qelizat basofile në hipofizë.