Qarkullimi i dobët i gjakut, simptomat & ndikimi i gjendjeve shëndetësore

Qarkullimi i dobët i gjakut mund të shkaktohet nga disa gjendje shëndetësore, të tilla si diabeti, ateroskleroza, insufiçenca venoze etj. Simptomat e qarkullimit të dobët mund të jenë shenjë e një problemi të rëndë mjekësor dhe nuk duhet të injorohet.

Simptomat e qarkullimit të dobët të gjakut varen nga nga gjendja shëndetësore, por më së shumti përfshijnë:

 • Ngërçe në këmbë dhe shputa, zakonisht gjatë ushtrimeve fizike
 • Puls i ngadaltë në kyçet e duarve apo këmbëve
 • Gjendje jo e rehatshme, dhimbje apo ndjesia e pickimeve në këmbë
 • Inflamacion i lëkurës dhe indit lidhor tek këmbët
 • Humbja e qimeve në pjesën e këmbëve
 • Plagë (ulçera) në këmbë që shërohen me ngadalë
 • Enjtja e shputave dhe këmbëve
 • Ngjyrë e pazakontë e këmbëve apo shputave
 • Temperaturë e pazakontë në pjesën e këmbëve

Gjendjet shëndetësore që ndikojnë në qarkullimin e dobët të gjakut janë:

 • Diabeti: bën që vazat e gjakut tek këmbët të ngushtohen dhe të humbasin elasticitetin, veçanërisht kur diabeti nuk kontrollohet
 • Ateroskleroza, ku përfshihet dhe sëmundja periferike e arterieve: pllakat aterosklerotike me përmbajtje të yndyrnave dhe kolesterolit grumbullohen në muret e arterieve, duke ngushtuar dhe reduktuar qarkullimin e gjakut
 • Insufiçenca venoze kronike apo vena varikoze: dëmtimet e valvulave të venave shkaktojnë krijimin e xhepave me gjak venoz tek këmbët
 • Obeziteti: akumulimi i masës dhjamore në trup rrit riskun e diabetit dhe aterosklerozës, si dhe sforcon zemrën të pompojë gjak
 • Sindroma Reinaud: shkakton ngushtimin e arterieve ne ekstremitete që do të thotë qarkullimi i gjakut pakësohet në këmbë dhe duar

Gjej qetësi me Pilex tableta, efikas në trajtimin e hemorroideve interne apo eksterne, si dhe në venat varikoze. Fito elasticitetin e këmbëve me Pilex, formulë me shumë bimë mjekësore që përmirëson qarkullimin e gjakut, tonifikon venat & ndihmon drenazhin e gjakut venoz; shfaq efekt anti-inflamator të fuqishëm duke lehtësuar enjtjen e tyre.