Si ndikon stresi në shëndetin mendor dhe fizik

Jeta sjell plot dukuri që s’mund të shmangen. Një dukuri e pashmangshme që ndikon drejtpërdrejt në shëndetin tonë mendor në një botë moderne dhe të vrullshme si kjo, është stresi. Ne të gjithë jemi të njohur me të dhe kjo nuk sjell argëtim me siguri. Dhe ndërsa ne të gjithë manaxhojmë stresin sipas mënyrës sonë, një gjë është e sigurt; të gjithë dëshirojmë që të kemi sa më pak stres!

Disa njerëz mendojnë se stresi është i gjithi në mendje, por në fakt preket dhe trupi gjithashtu. Sa herë që jeni të stresuar, trupi reagon. Për shembull, gjëndra mbiveshkore luan një rol të rëndësishëm në përgjigjen e trupit ndaj stresit. Njerëz të ndryshëm reagojnë ndryshe. Pra, edhe pse përballemi me situata unike çdo ditë, duhet të kemi parasysh se reagimi i trupit tonë ndaj stresit është gjithashtu shumë unik.

Pra, si ndikon shëndeti mendor në shëndetin tuaj të përgjithshëm?

Mendohet shpesh se shëndeti mendor dhe shëndeti trupor janë dy çështje të ndara. Megjithatë, Organizata Botërore e Shëndetësisë e përkufizon shëndetin si mirëqenie të plotë fizike, mendore dhe sociale. Trupi reagon në mënyrën se si ndiheni, veproni apo mendoni. Kjo është arsyeja pse shpesh ndiheni fizikisht të parehatshëm pas një ngjarjeje stresuese. Keni dëgjuar ndonjëherë fraza, “kam si flutura në bark?” Stresi nxit reaksione fizike të dukshme. Stresi mendor dhe emocional shkakton ndryshime të nivelit të energjisë fizike si dhe ndikon në marrëdhëniet tona shoqërore.

Çfarë duhet të bëj për të patur një mendje dhe trup të shëndetshëm?

Hapi i parë për të menaxhuar shëndetin tuaj mendor dhe stresin është të dish se pse përjetoni këto ndjenja negative. Gjetja e shkaktarit kryesor ju ndihmon të jeni më të vetëdijshëm se pse ndiheni në atë mënyrë.

Disa këshilla për nxitjen e shëndetit mendor pozitiv.

  • Të jetosh një jetë të ekuilibruar mes punës dhe shtëpisë
  • Ushqimi me një diete të ekuilibruar, të shëndetshme
  • Ushtrime fizike rregullisht
  • Rutinë të gjumit në mënyrë të shëndetshme
  • Përdorni metoda relaksimi për të qetësuar mendjen dhe trupin tuaj

Përveç këshillave të mësipërme për përshtatjen dhe reagimin ndaj stresit, formula e Mentat nga Himalaya Herbal Healthcare ndihmon njerëzit të përshtaten në situata të ngjashme çdo ditë.